10 tips till en bättre blogg

På den andra bloggen så gav jag mina läsare några tips till en bättre blogg, inte för att jag har den bästa med 1000 läsare men jag försöker, lägger ner tid på bloggen osv. Här kommer några av mina bästa tips till en bättre blogg med fler besökare :)

*Uppdatera mycket
Det är alltid kul när en blogg man gillar uppdaterar mycket. 1 inlägg eller mindre/dag kan få läsarantalet att sjunka. Om du uppdaterar 3 gånger/dag (t.ex morgon, efter skola/jobb, kväll) så kommer läsarna tycka det är kul. Vissa dagar orkar man inte blogga, vissa dagar har man mycket läxor, vissa dagar hinner man inte, men om man försöker ha minst ungefär 3 inlägg/dag så kommer det kanske in 1 inlägg minst varje dag. Och ibland så har man massa tid och gör nästan 10 inlägg på en dag, men 3/dag brukar vara lagom. På de flesta bloggportaler så brukar man kunna tidsinställa inlägg, då kan man göra det med en bra låt, bildbomb, shopping, mm :)

*Fin design
Det behöver inte vara någon avanserad design men det är roligare att komma in på en blogg med en snyggare design än blogg.se's teman. På designa din blogg finns det massa roliga och bra tips så du kan få till en bra design men en header får du tyvärr fixa på annat håll om du inte väljer en färdig design som också finns på hanns hemsida, ett tips till alla er! :)

*Vad gillar du att läsa om?
Skriv om det som du tycker är roligt att läsa om. Tycker du att det är trist att läsa om mode i bloggarna, se till att inte du har för mycket mode då. Gillar du att se outfits och shopping kan du ju ha det men du får känna själv vad du gillar, tycker du det är kul med tips så kan du ju lägga in lite tips ibland på olika saker, gillar du att se videoinlägg så kan du ju försöka göra en video någongång ibland, det behöver inte vara så bra bara att du vågar är ett gott tecken ;)

*Ha bilder till alla inlägg
Det är alltid mycket roligare att läsa ett inlägg om det är en bild med. Har du gjort mycket på en dag så att inlägget blir långt så kan man alltid slänga in en bild från dagen eller någon annan bild men från dagen är roligast. Komihåg att du inte måste ha världens bästa kamera, mobilkamera kan räcka men exprimentera med vinklar och ljus (Denhär meningen är tagen från fotografen Emelie Ohlssons reportage i Glitter). Och ta bilder på var du har varit och vad du har gjort på dagen, det är alltid skojigt att se.

*Bjud på dig själv
Det är kul för dina läsare att få veta om du gjorde något pinsamt eller klantigt och vad det var för något, man behöver inte gå in i detalj men berätta lite ytligt vad som hände. Man behöver inte göra det varje gång men ibland. Om du /och en kompis tog grimage (?) bilder så kan du ju lägga in de som inte blev värst (om du vill) så att dina läsare får ett gott skratt :)

*Kommentera andras bloggar
De flesta bloggare tycker om att få kommentarer så gå in på olika bloggar (börja med dina favoritbloggar) och skriv något om inlägget så att den som driver bloggen vet att du har läst inlägget och kan då få en känsla av att du besöker bloggen ofta. Komentera ett inlägg med många kommentarer och välj slumpmässigt en blogg att gå in på och kommentera. Fråga om bloglovin' byten, hur personen mår, vad personen ska göra i helgen/på lovet, mm. Vissa bloggar skriver att de inte vill att man ska fråga sånt och gör det då inte skriv något annat då. Om du skrivit något du blev nöjd över och gillar så kan du skriva det i olika bloggar då kommer de troligtvis besöka din blogg och kolla ;)

*Ha tävlingar
Det är alltid kul med tävlingar! Du behöver inte ha något sammarbete med något företag utan du kan t.ex köpa lite små prylar och skriva vad man ska göra för att vara med och så lottar du slumpmässigt ut en vinnare, eller så har du en tävling där du gör t.ex "finn 5 fel" och så vinner man en länk eller något litet eller en länk eller bara "dagens blogg" osv. :)

*Länka din blogg
Du kan ju länka din blogg på t.ex facebook, twitter, instagram, mm för att få flera läsare, men gör inte för ofta för då kan det bli uttjatat. Eller så kan du vara med i tävlingar och dagens blogg osv för att ge din blogg uppmärksamhet. Om du har vänner som också bloggar kan ni ju fråga om ni kan länka varandra för att få fler läsare ;)

*Frågestund
Om du har en frågestund så får personerna en anledning att komentera, gå in på olika bloggar och gör reklam för din frågestund. Har du lust kan du ju göra ett eller flera videoinlägg beroende på hur många frågor du får, gör inte för lång då blir det jobbigt och om du gör fler så ser dina läsare fram emot nästa del  ;)

*Variera innehållet
Skriv inte om samma saker hela tiden, lägg inte upp samma bild mer än en gång (om det inte är typ 1 år sen sist) och skriv inte bara, lägg in musik ibland, bilder ibland, tips ibland osv. Det blir roligare om det är lite olika innehåll från dag till dag!

Hoppas ni fick lite tips på vad ni kan blogga om och hur ni kan få läsarna att stanna och få flera. Om ni inte har något att blogga om så fråga era läsare vad de vill ha, vad de tycker om att läsa om och vill se mer/mindre av. Men komihåg varför du började blogga och varför du gör det och vem gör du det för?


Kommentarer
Postat av: Bella

Sv: Tack! :)

Javisst kan vi följa varann via bloglovin :) kommentera när du följer mig så följer jag dig :)

kram

2012-05-16 @ 20:13:33
URL: http://isah.blogg.se/
Postat av: fanny wikström'

Fin blogg du har :) haft en bra dag?

2012-05-16 @ 20:18:39
URL: http://fannywikstrm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0